Shortlist Categorie Branded Content & Media Partnerships – editie 2023

De vakjury van deze categorie heeft dit jaar wat wijzigingen ondergaan en bestaat nu uit de volgende professionals:

  • Arjan Krook, Studio M (voorzitter)
  • Ilana Leih, Dentsu
  • Michel Palmen, Just Another Media Company
  • Rhian Ket, DPG
  • Denise Noordermeer, Odido


In deze nieuwe samenstelling heeft de jury de ingezonden cases beoordeeld op onder andere de structurele inzet van content en hoe merken en gesponsorde elkaar maximaal versterken. De jury plaatst bij deze editie drie cases op de shortlist. Deze cases mogen zich presenteren aan de leden van de hoofdjury, die vervolgens besluit over het uitreiken van een SponsorRing en welke kleur (Goud, Zilver of Brons). Tijdens de Awardshow in AFAS Live op woensdag 5 juni 2024 worden alle winnaars bekend gemaakt.

De Grote Prijs van Nederland wordt Mentos Grote Prijs van Nederland, één grote win-win symfonie

Mentos heeft een sterke positie onder jongeren maar staat onder permanente druk van concurrenten. Relevant blijven is de kunst. Die relevantie uit zich voor Mentos in zogenaamde brandpower die bepaald wordt door imago en betekenis. Associatie met domeinen die belangrijk zijn voor jongeren kan die betekenis en daarmee de brandpower een grote impuls geven. Het muziek domein, om precies te zijn De Grote Prijs van Nederland, bood Mentos als Mentos Grote Prijs van Nederland, de perfecte sponsormogelijkheid om zijn merkbelofte “Yes to Fresh” duurzaam te versterken. Mede omdat De Grote Prijs van Nederland na twee jaar pandemie én een digitaliseringsslag een jonger publiek wilde aantrekken. De samenwerking met Brandstudio van DPG Media en de mediamerken NU.nl en Q-music resulteerde in succesvolle activaties met de Fresh Talent Tour langs Nederlandse steden, en een forse mediadruk. De strijd om de  Mentos Grote Prijs van Nederland werd na twee spectaculaire halve finales waarin de acts zich nogmaals voor een live publiek in Tivoli mochten bewijzen tenslotte in de finale in datzelfde Tivoli beslecht.

 

Het publiek zag de fit tussen Mentos en op alle brand kpi’s van Mentos is succes behaald. Maar deze sponsorship is natuurlijk een succesverhaal omdat er ook meer dan 200.000 stemmen zijn uitgebracht door een publiek dat voor meer dan 60% tussen 18 en 34 jaar oud was. Met recht een grote win-win symfonie. Inmiddels is de campagne rond Mentos Grote Prijs van Nederland 2024 in volle gang en zijn gesprekken over een Mentos Grote Prijs van België opgestart.

ING & Talpa Network over ongelijke kansen in het voetbal

De harde realiteit is dat voetbalsters anno 2023 te maken hebben met minder faciliteiten en ook minder trainingen. Daarnaast worden ze vaak niet serieus genomen. ING (en gesponsorde partij KNVB) willen deze onrechtvaardige realiteit zichtbaar maken. En de discussie hierover op een goede manier aangaan. In aanloop naar het WK vrouwenvoetbal in 2023 wil ING extra aandacht vragen voor de kansenongelijkheid in voetbal tussen mannen en vrouwen. Uit onderzoek blijkt dat lang niet iedereen zich bewust is van dit onrecht. ING beseft dat voor echte verandering, ze juist ook de groep moest bereiken die minder bewust is van het issue: de ‘traditionele voetbalfans’.

Dit inzicht vormt de basis voor een brede samenwerking om alle voetbalfans van Nederland bij het onderwerp te betrekken. Iedere partner (ING, KNVB, Talpa) met zijn eigen rol, kanaal en/of doelgroep maar allemaal hetzelfde doel: gelijke kansen voor vrouwen in het voetbal.

Onder het motto: VROUWENVOETBAL VERDIENT MEER!

Voetbal Geeft contentserie

De Voetbal Geeft contentserie is de serie waarin de VriendenLoterij, de Eredivisie en ESPN gedurende het gehele voetbalseizoen een gezicht geven aan de maatschappelijke dimensie van voetbal. Voetbal is namelijk veel meer dan een wedstrijd van 90 minuten. Gezamenlijk bereiken de Eredivisieclubs door middel van 168 sociaal maatschappelijke projecten maar liefst 110.123 unieke deelnemers. Zo slaat voetbal een brug tussen moeilijk te bereiken groepen en de samenleving.

Lange tijd is dit een onderbelichte kant van het voetbal geweest. Beelden van de mooiste doelpunten, reddingen en tackles worden uitvoerig gedeeld en besproken in de sportmedia. Dat geldt helaas minder voor de maatschappelijke kant van voetbal.

Precies daar brengen wij met de Voetbal Geeft contentserie verandering in. Door middel van video’s met een lach en een traan tonen wij het grote publiek dat voetbal enorm veel moois te bieden heeft! Van de senioren All Stars bij Go Ahead tot aan de blinde Mads die stadionspeaker mag zijn bij Sparta, de serie kent een grote verscheidenheid aan maatschappelijke initiatieven. Dit resulteert in een organisch miljoenenbereik via de kanalen van ESPN, Eredivisie, clubs en spelers. Daarnaast blijven de video’s ook bij lokale en landelijke media niet onopgemerkt. De NOS, het AD, Rijnmond, Dumpert en verschillende voetbalpodcasts gaven aandacht aan één of meerdere video’s uit de serie.

Middels de serie geeft VriendenLoterij invulling aan haar maatschappelijk partnership met de Eredivisie. Het percentage mensen dat het partnership tussen de VriendenLoterij en de Eredivisie waardeert is 24 procentpunt hoger wanneer ze uiting van de serie hebben gezien.

Meer nieuwsberichten

Blijf op de hoogte!

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven over de aankomende editie van de SponsorRingen?