Meedoen

Waarom meedoen

De belangrijkste redenen

Erkenning van kwaliteit van sponsoring

Door het inschrijven van een sponsorcase voor één van de SponsorRingen weet je dat de kwaliteit van jouw case onder de loep wordt genomen. Deskundige vakgenoten vellen hun oordeel hierover.

Onderscheidend
vermogen

Je bent voortdurend bezig met de kwaliteit van je product en dienstverlening en met het inschrijven voor een SponsorRing / SpecialismeRing geef je dit signaal af. Een nominatie of het winnen van deze vakprijs maakt je onderscheidend.

Tips voor het inzenden van je case

Laat je case opvallen

Goede beschrijving

Formuleer je beschrijving zo helder en duidelijk mogelijk. Je hebt bij elke motivatievraag een beperkt aantal woorden dus denk goed na welke bewoordingen je case zo goed mogelijk omschrijven.

Denk als de jury

Hou in gedachten dat jouw case wordt beoordeeld door experts uit het vakgebied. Zij lopen qua kennis en ontwikkeling voorop en weten als geen ander waar scherp op te zijn.

Goede visuals

Beelden zeggen soms meer dan woorden! Bij je motivering voor een sponsorcase heb je de mogelijkheid de link naar een korte video en/of moodboard toe te voegen. Gebruik deze alleen als je overtuigd bent van de kwaliteit.

Laat lef zien

Een beetje bravoure is sponsorprofessionals niet vreemd! Vandaar dat het bestuur en de jury je vragen wat lef te tonen.

Hoe zend ik mijn case in?

De inschrijfprocedure in drie stappen

Stap 1: Schrijf je in

Er zijn dit jaar dit jaar tien soorten SponsorRingen te winnen. Je kunt een case inschrijven voor meerdere categorieën in diverse combinaties. Dit jaar zijn de prijzen voor inzending van je case inclusief twee tickets voor de Awardshow (t.w.v. € 750,-). Schrijf je één case in voor meerdere categorieën SponsorRingen dan worden de tickets slechts eenmaal berekend. Ook als je Vriend bent van de SponsorRingen en daarmee recht hebt op gratis ticket vindt een verrekening plaats.

Voor de SponsorRingen 6-10 staan in het inschrijfformulier een aantal aanvullende vragen opgenomen. Voor de SponsorRingen 1-5 vragen we je een uitgebreid motivatieformulier in te vullen, waarvoor je nadere informatie ontvangt.

Stap 2

Je ontvangt na je inzending van je een inschrijving een e-mail ter bevestiging. De factuur volgt separaat via Arko Sports Media. Let op, dit is anders dan in voorgaande jaren toen je de factuur automatisch ontving. Bij inzending voor de categorieën 1-5 ontvang je medio december de link voor het inloggen op het digitale systeem om de uitgebreide motivatie te doen.

Stap 3

Vul uiterlijk 4 februari 2024 het motivatieformulier in en zorg voor het uploaden van alle gevraagde informatie.

Belangrijke data

Zet ze in je agenda

13 november 2023

Start inschrijving

4 februari 2024

Sluiting inschrijving en motivatie

5 februari - 17 maart 2024

Beoordeling door de diverse vakjury’s en hoofdjury

18 maart 2024

Inzenders horen of hun case op de shortlist van de vakjury staat en of zij hun case mogen presenteren aan de hoofdjury (categorie 1-5). Inzendingen van cases voor een SponsorRing in de categorie 6-9 horen pas op de live Awardshow voor de zomer van 2024 of hun case inderdaad wordt beloond.

2 april 2024

Presentatie cases shortlist aan hoofdjury (Amsterdam)

Woensdag 5 juni 2024

Avondvullende awardshow in Amsterdam

Procedure

Voor iedere categorie SponsorRing is een vakjury samengesteld. De door het werkveld ingediende cases worden beoordeeld door de betreffende vakjury. Bij de SponsorRingen 1-5 komt hieruit een shortlist drie van cases die door gaan naar de volgende ronde en hun case mogen presenteren voor de hoofdjury.

De hoofdjury en voorzitter van de vakjury besluiten na de presentatie in een gezamenlijk overleg of er SponsorRingen worden uitgereikt aan de cases van de shortlist en de kleur van de eventuele ring. De hoofdjury heeft ten allen tijde de beslissende stem. De hoofdjury behoudt zich het recht voor om in een bepaalde categorie geen SponsorRing uit te reiken, bijvoorbeeld als er sprake is van te weinig inzendingen, te weinig inzendingen van voldoende kwaliteit of als is ingediend voor de verkeerde categorie.
De vertegenwoordigers van de cases van de shortlist van de sponsorcases zijn verplicht hun ingediende case voor de jury te presenteren. De finale afstemming vindt plaats na de presentaties door de hoofdjury inclusief de desbetreffende vakjuryvoorzitter.

Bij de SponsorRingen 6-9 vinden er geen presentaties plaats en wordt de eventuele winnaar bepaald door de desbetreffende vakjury. De vakjury behoudt zich het recht voor om in een bepaalde categorie geen Ring uit te reiken, bijvoorbeeld als er sprake is van te weinig inzendingen, te weinig inzendingen van voldoende kwaliteit of als is ingediend voor de verkeerde categorie.
De SponsorRing Talent van het Jaar wordt door een jury gekozen aan de hand van een workshop waarin sponsortalenten op basis van een briefing een case uitwerken en presenteren. Elk bedrijf dat actief is in de sponsoring kan maximaal twee meest talentvolle werknemers voordragen. Deze werknemer mag maximaal 30 jaar oud zijn op het moment van de workshop en heeft tussen de drie en vijf jaar werkervaring in sponsoring. Na het maken en het presenteren van de case aan de vakjury bepaalt de jury de winnaar, die bekend wordt tijdens de awardshow.
De SponsorRing Special wordt bepaald door het bestuur van de Stichting SponsorRingen in overleg met de voorzitters van de vakjury en hoofdjury, die zelf ook voordrachten kunnen doen. De special wordt alleen uitgereikt in geval van een bijzondere prestatie door een bureau, evenement, een langlopend sponsorship of een belangrijke persoonlijkheid binnen de sponsoring sector.

Veelgestelde vragen

Voor verdere vragen omtrend de sponsorringen verwijzen we je naar onze faq

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.