Special

F1 Heineken Dutch Grand Prix

Dit jaar is eenmalig een speciale SponsorRing uitgereikt aan de F1 Heineken Dutch Grand Prix.

Wat weinig mensen voor mogelijk hielden, gebeurde toch: de Formule 1 kwam terug naar Zandvoort! Aangedreven door het succes van Max Verstappen en het enthousiasme van zijn Nederlandse fans, lukte het de Nederl@andse Dutch GP-organisatie, een bijzondere samenwerking tussen Circuit Zandvoort en de sportmarketingbureaus TIG Sports en SportVibes, Formula One Management te overtuigen dat een Dutch GP een succes zou worden.

Om, naast ticketing, een stevig fundament te bouwen voor een financieel gezonde businesscase, keek de Nederlandse organisatie naar een verzameling van Nederlandse bedrijven die geloofden in de terugkeer van de Formule 1. De uitdaging was om Formula One Management te overtuigen dat er een sponsormodel ontwikkeld en geëxploiteerd kon worden, met rechten die niet zouden conflicteren met de afspraken en tegenprestaties van de huidige sponsors van de F1. Alleen op deze manier kon Nederlandse lokale sponsors een passend rechtenpakket worden geboden. 

Deze sponsorcase getuigt van groot ondernemerschap en lef. Een evenement van deze omvang en impact is niet eerder vertoond in Nederland. Een case die een nieuw uniek sponsormodel heeft gecreëerd, waarin is bewezen dat lokale en globale sponsors naast elkaar kunnen bewegen. Een case die daarmee een nieuwe norm neerzet voor internationale F1-sponsoring.