Sponsorpersonality van het jaar

Arno de Jong

Arno de Jong is door het bestuur van de SponsorRingen  uitgeroepen tot Sponsor Personality of the Year. De Chief Marketing Officer van Nederlandse Loterij (NLO) volgt hiermee Frits van Eerd (Jumbo Supermarkten) op. 

Niet alleen met de massamediale corporate- en brand campagnes weet De Jong met zijn team het verschil te maken. Ook het multidisciplinair werken binnen Nederlandse Loterij zorgt ervoor dat de diverse sponsorships sterk worden gecommuniceerd en geactiveerd. In december, traditioneel de belangrijkste verkoopmaand van het jaar, was als gevolg van de lockdown een groot deel van de verkooppunten gesloten. Desondanks wist De Jong de omzet fors te laten groeien. Daarvan profiteerde de sport direct, met name via de afdracht aan NOC*NSF. Met een extra financiële injectie aan NOC*NSF en het ondersteunen van De Gezonde Generatie laat Arno de Jong zien dat je ook in moeilijke tijden je verantwoordelijkheid kunt nemen. Maar ook via gerichte sponsorships werd sport als communicatiekanaal breed ingezet. Met de vernieuwde sponsorships met de KNWU en KNSB is Nederlandse Loterij enorm zichtbaar in de twee grootste individuele sporten van Nederland. 

Ook in volkssport nummer 1, voetbal, heeft Nederlandse Loterij met TOTO brede zichtbaarheid en waardering opgebouwd en is het met de inmiddels vierde (!), Koning TOTO-campagne nog relevanter geworden. Daarnaast sponsort Nederlandse Loterij maar liefst tien eredivisieclubs en vier clubs uit de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. Het merk maakt zich daarmee verder klaar voor de strijd die in 2021 zal losbarsten tussen Nederlandse Loterij en diverse buitenlandse online kansspelaanbieders. Een strijd die De Jong met open vizier, drive en kennis van sport en marketing vol vertrouwen aangaat.